Šī gada 26. augustā Latvijas Universitāte sadarbībā ar Vieglās valodas aģentūru rīkoja ERASMUS+ projekta “Vieglās valodas veicināšana sociālajai iekļaušanai” noslēguma semināru, kurā tika prezentēti projekta rezultāti latviešu vieglās valodas veidotājiem un lietotājiem, kā arī sasniegumi, pielietojot vieglās valodas principus praksē dažādās sabiedrībai nozīmīgās jomās.

ERASMUS+ projekts “Vieglās valodas veicināšana sociālajai iekļaušanai” (PERLSI) pasākums notika Vieglās valodas aģentūrā Rīgā, Latvijā. 

Semināra laikā projekta Latvijas komanda – Irina Meļņika, Gunta Anča, Dr. philol. Dite Liepa, Dr. paed..Ērika Pičukāne, Mg. art., Mg. philol. Velga Polinska iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar iespaidīgiem divu gadu projekta rezultātiem, kas tika veikts 3 sadarbības valstīs- Latvijā, Lietuvā un Slovēnijā.

Savukārt, ar projektā izstrādāto materiālu un iegūto zināšanu praktisko pielietojumu pieredzi dalījās dažādu jomu speciālisti- Lauris Zvejnieks (Latvijas Radio 1), Ieva Sproģe (Valsts izglītības satura centrs), Kristīne Simsone (Rīgas Starptautiskais filmu festivāls), Kristīne Veispale (Biedība “Rūpju bērns”) and Liana Velka (Biedrība “Velku biedrība”).

Pasākuma otrā daļa kalpoja kā noslēgums projekta ietvaros organizētajam konkursam “Viegli lasīt”. Konkursā piedalījās četri autori, iesūtot līdz 2000 vārdu garus literārus darbus un tulkojumus, kas veidoti pēc vieglās valodas principiem. Semināra noslēgumā autori tika apbalvoti par ieguldījumu, palīdzot popularizēt vieglo valodu un padarīt lasīšanu pieejamāku ikvienam!

ERASMUS+ projekts “Vieglās valodas veicināšana sociālajai iekļaušanai” Nr. 2020-1-LV01-KA204-077527 norisinās no 2020. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 1. oktobrim ar sadarbības partneriem no Latvijas, Lietuvas un Slovēnijas. Projektā tiek veidotas iniciatīvas un aicinājumi dažādām sabiedrības grupām ar mērķi pievērst uzmanību vieglajai valodai un veicināt lasīšanas paradumu veidošanos vieglās valodas mērķgrupās.

Dalīties