No 10. līdz 13. oktobrim Lietišķās valodniecības centra docente un pētniece Laura Karpinska un HZF studiju programmas “Valodu un kultūru studijas” doktorante Jevgeņija Selivanova piedalījās FORTHEM alianses Multilingvisma laboratorijas un sabiedriskās zinātnes (citizen science) projekta tikšanās Jiveskiles Universitātē. Līdzās organizatoriem sanāksmē piedalījās arī kolēģi no citām alianses universitātēm - Johana Gūtenberga Maincas Universitātes, Opoles Universitātes, Valensijas Universitātes un Palermo Universitātes.

Pirmajā un otrajā tikšanās dienā norisinājās dažādi ar Jiveskiles Universitātes pētnieku koordinētā sabiedriskās zinātnes projekta norisi saistīti darbsemināri, kā arī vairāku šī projekta apakšprojektu rezultātu prezentācijas. Apaļā galda diskusijā piedalījās gan pētnieki, gan projektā iesaistīto skolu skolotāji un audzēkņi.

Trešajā tikšanās dienā “Citizen Science Day” (Sabiedriskās zinātnes diena) pasākumu dalībniekiem bija iespēja apmeklēt Mankolas pamatskolu un piedalīties informatīvajā seminārā, kur viņi tika iepazīstināti ar sabiedriskās zinātnes pētnieku, skolotāju un skolēnu kopīgas pētniecības rezultātiem, kā arī Mankolas pamatskolu un tās labās prakses sabiedriskās zinātnes pētījumu piemēriem.

Ceturtajā tikšanās dienā norisinājās FORTHEM Multilingvisma laboratorijas rudens sanāksme (FORTHEM Multilingualism Lab Autumn Meeting), kuras laikā tika apspriestas laboratorijas tālākās darbības vadlīnijas, precizēts alianses un Multilingvisma laboratorijas darbību regulējošu dokumentu saturs, apkopoti iepriekšējā finansējuma periodā veikto pētījumu rezultāti, dibināti un nostiprināti kontakti ar citām FORTHEM Multilingvisma laboratorijā pārstāvēto universitāšu delegācijām, lai veicinātu tālāku sadarbību laboratorijas projektu pieteikumu izstrādei nākamā FORTHEM finansējuma periodā. Sanāksmes dalībniekiem tika sniegta iespēja iepazīties ar Jiveskiles Universitāti, tās infrastruktūru, akadēmiskajiem un zinātniskajiem sasniegumiem.

Dalīties