Latvijas Universitātē (LU) 8. oktobrī no plkst. 10.00 norisinājusies konference “CANADA: DIVERSITY, INCLUSION, EQUITY”. Konferenci tiešsaistes platformā Zoom organizēja Asociācija Kanādas studijām Latvijā sadarbībā ar Lietišķās valodniecības centru un LU Humanitāro zinātņu fakultāti.

Kopumā konferencē piedalījās 13 runātāji no Latvijas, Kanādas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Indijas un Krievijas, kuri apskatīja tādas tēmas kā rasisms, globālā daudzveidība, vienlīdzība, politika, tirdzniecība un ienākumi Kanādas kontekstā.

Divi īpašie viesi bija Stokholmas Universitātes Kanādas studiju centra vadītājs Kristofs Primats (Christophe Premat), kurš runāja par saskaņas radīšanu, izglītojot iebraucēju kopienas, un kanādiešu mūziķis, kinoaktieris un dzejnieks Kriss Dimīnors (Kris Demeanor), kurš savu uzstāšanos akcentēja ar vairākiem muzikāliem priekšnesumiem.

Šī bija jau 21. starptautiskā Baltijas reģiona Kanādas studiju konference. Vairāk informācijas par programmu un dalībniekiem iespējams atrast šeit:

Konferences referātu anotācijas

Dalīties