Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē 5. oktobrī norisinājās jau 18. starptautiskā Baltijas reģiona Kanādas studiju konference “CANADA: A WORLD OF TRANSFORMATIONS”.

Dienas gaitā līdzās referātiem un diskusijām par Kanādas kultūru, vēsturi un literatūru tika apskatītas arī tādas Latvijai un Eiropas Savienībai šobrīd aktuālas tēmas kā sadarbība ar Kanādu ekonomikas un drošības jautājumos. Konferences darba valodas bija angļu un franču.

Konference tika atklāta, klātesot Kanādas vēstniecības Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pārstāvim Židam Pekorā (Jude Pecora), kurš uzsvēra ES un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) nozīmi. Pirmajā konferences prezentācijā, kā viena no galvenajām runātājām,  CETA līgumu apskatīja profesore Tatjana Muravska. Asociācijas Kanādas studijām Latvijā prezidents Edgars Ošiņš Kanādu minēja kā multikulturālisma un sadarbības piemēru. Tieši šīs tēmas visvairāk parādījās konferences gaitā – gan pozitīvā gaismā, gan kritiski analizētas.

Referātus lasīja pētnieki no augstskolām Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Zviedrijā. Ar Kanādas valdības atbalstu, varēja nodrošināt arī attalīnātu dalību Kanādas pamatiedzīvotāju rakstniecei Cherie Dimaline, kura uzsvēra: “Kultūras izdzīvošana ir atkarīga no [mūsu] stāstiem”.

Konference noslēdzās veiksmīgi un nākamreiz tiks rīkota Igaunijā

 

Dalīties