4. un 5. jūnijā Lietišķās valodniecības centra lektores Tatjana Bicjutko un Līga Beļicka attālināti piedalījās starptautiskajā konferencē “Sustainable Multilingualism 2021”, ko rīkoja Lietuvas Vītauta Dižā universitātes Svešvalodu institūts.

Konferences darbs noritēja lietuviešu, angļu, franču, itāļu, krievu, latviešu, spāņu un vācu valodās, dalībniekiem koncentrējoties uz pienesumu, ko izglītībā var sniegt vairāku valodu zināšanas un šo zināšanu aktualizēšana mācību vidē un sabiedrības dzīvē. Konferences plenārsesijās tika uzrunāta izmirstošo valodu atdzīvināšanas problemātika, labās prakses piemēri daudzvalodības aktualizēšanai izglītības iestādēs, kā arī lietuviešu valodas attīstības jautājumi. Paneļdiskusijā tika spriests par valodu politikas kontekstu un izaicinājumiem.
Tatjana Bicjutko un Līga Beļicka uzstājās konferences sesijā “Plurilinguāliskas pieejas īstenošana valodas pasniegšanā un apguvē” ar referātu “Daudzvalodības īstenošana nozares svešvalodas kursā: gadījuma pētījums”, kur dalījās ar pētījumiem un pieredzi medicīnas angļu valodas kursā, atsaucoties uz jaunākajiem Eiropas kopīgo pamatnostādņu uzstādījumiem valodu apguvei.

Dalīties