No 11. līdz 13. oktobrim Lietišķās valodniecības centra lektore Līga Beļicka piedalījās FORTHEM alianses universitāšu valodu centru pirmajā klātienes sanāksmē, ko rīkoja Burgundijas Universitātes Valodu centrs, kas atrodas Dižonā, Francijā. Līdzās organizatoriem sanāksmē piedalījās arī kolēģi no Jivaskiles universitātes, Johana Gūtenberga Mainsas Universitātes, kā arī Sibiu Lucian Blaga Universitātes.

Sanāksmes pirmajā dienā tika prezentēti pārstāvētie valodu centri, to darbības jomas, kā arī darbinieku sastāvs, turpinājumā dalībniekiem bija iespēja detalizētāk iepazīties ar FORTHEM struktūru, darbības principiem un valodu pasniedzējiem piedāvātajām iespējām.

Otrajā dienā katrs valodu centrs informēja par vienu labās prakses piemēru savā valodu centrā. Latvijas Universitātes vārdā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar LVC nesen īstenoto Vieglās valodas projektu. Turpinājumā Mainsas universitātes valodu centra pārstāvji iepazīstināja ar jau apstiprināto  Eiropas Foruma projektu un iezīmēja tās īstenošanas vadlīnijas katrā partneruniversitātē.

Trešajā dienā iepazināmies ar Burgundijas universitātē īstenoto imigrantu integrācijas pirmsstudiju programmu, kā arī tiešsaistē noklausījāmies ziņojumu par Eiropas Valodu grāda studiju programmas pašreizējo izstrādi no Valensijas Universitātes.

Dalīties